Trainen met overgewicht

Trainen met overgewicht

De dag van vandaag zijn er steeds meer mensen die leven met overgewicht. De oorzaak? Een slechte balans tussen de energie inname en het energie verbruik in het dagdagelijks leven. Men eet namelijk meer dan men verbrand, men eet verkeerde, ongezonde voeding of men beweegt te weinig.

Wat is overgewicht?

Men spreekt van overgewicht wanneer iemand een BMI van 25 overschrijdt. BMI staat voor body mass index, het is een formule waarbij je het gewicht in kilo’s deelt door het kwadraat van de lengte in meters. Stel je weegt 80 kilo en je lengte is 1,70 meter. Dan is je BMI 80/(1,70×1,70) = 27,7 kg/m2.

.

Te veel eten

De oorzaak van overgewicht is vaak het eten van te veel voedsel. Men eet voor een lange tijd meer dan men op een dag nodig heeft. Zelfs wanneer we 100 kcal per dag te veel eet, zal men over lange duur overgewicht bekomen.

Om maar even te duiden, 100 Kcal is hetzelfde als; een simpel zakje chips, een banaan, 12 spruitjes, 2 blokjes lichte kaas. Het is dus heel makkelijk een overvloed aan calorieën per dag te bereiken.

Verkeerde voeding

Vele mensen eten verkeerde voeding, wanneer we over verkeerde voeding spreken gaat het niet enkel over het eten van snoep, chips en andere fast-snacks. Het gaat ook over verkeerd eten:

  • Ontbijt overslaan
  • Eten voor het slapengaan
  • Winkelen wanneer je honger hebt
  • Te snel eten
  • Weinig water drinken
  • Eten wanneer je iets anders doet

Gezond eten is meer dan enkel letten op wat je eet, natuurlijk is het eten van fastfood, chips, snoep en allerlei snacks geen goed idee, maar enkel in combinatie met bovenstaande gegevens kan je starten met gezonder eten/leven.

Meer bewegen

Vandaag de dag zijn er vele mensen die een zittende 9 to 5 hebben. Wanneer men vervolgens thuiskomt is men mentaal moe, er volgen huishoudelijke taken en vervolgens kruipt men knusjes in de zetel, kijkend naar de tv.

Het is een stereotiep gedrag dat heel vaak voorkomt en het is helemaal normaal dat men mentaal moe is na het werk en alle taken thuis, maar bewegen is belangrijk.

Ik voel me hier heel hard in geroepen, want ook ik heb deze situatie in het dagdagelijks leven meegemaakt bij mensen rondom mij. Wat men hier mist is motivatie, motivatie om te bewegen.

Het zijn simpele zaken die hier een oplossing voor kunnen zijn die ik dan ook graag met jullie meedeel en jullie hier graag in verder help.

Personal training

Wat zo uniek is aan de personal training die ik hier aanbied is dat alles heel flexibel is. Indien er problemen zich voordoen vinden wij samen een oplossing. Het trainen gebeurt ook op een locatie die voor u persoonlijk het beste en makkelijkst bereikbaar is.

Daarnaast bied ik functionele training aan, wat veel beter is voor uw gewrichten, maar ook beter voor uw stabiliteit, coördinatie, spierdefinitie en lichaamshouding.

Tot slot bied ik een persoonlijke opvolging, dagdagelijks zal ik ervoor zorgen dat jij de nodige motivatie hebt om je in beweging te zetten, want samen werken wij aan uw doelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *